Loup de mer à la poêle, tagliatelles de panais
Het was tot voor kort zo’n “vergeten groente”: de pastinaak (Pastinaca sativa –ook wel pinksternakel of witte wortel genoemd). Oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied maar al in de Middeleeuwen zeer populair in West-Europa. Later verdrongen, hoofdzakelijk door de aardappel, die in de 18e eeuw zijn intrede deed. Inmiddels volop terug, en terecht – pastinaak is heerlijk en….ontzettend geduldig: veel vaardigheid hebt u er net bij nodig.
U kunt dit serveren als hoofdgerecht en als voorgerecht. In beide gevallen heeft u een prachtig gerecht op tafel. Hou rekening met de porties. Voor een voorgerecht is 100 gram vis per persoon afdoende. Voor een hoofdgerecht kunt u beter iets zwaardere stukken kiezen.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Een niet te strakke, iets fruitige maar ook weer niet te zoete, witte wijn. Een Custoza uit het gebied rond het Gardameer past perfect.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!