Print opties

Stoofpot van scampi’s

Pot au feu aux scampis

Cooking Method
Cuisine ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 10 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Dit is geïnspireerd op de overheerlijke Braziliaanse moqueca de camarão. Voor de rode paprika kunt u het beste eigengemaakte gebruiken (klik hier voor het recept) maar uit blik mag ook. Kies dan voor niet al te zure. Er zijn verschillende kwaliteiten op de markt.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 24-36 scampi's of gamba's (afhankelijk van de grootte)
  • 200 grammen gegrilde paprika (zie recept)
  • 500 milliliters kokosmelk
  • 1 eetlepel Thaise gele curry
  • 300 grammen broccoliroosjes
  • 150 grammen taugé
  • 200 grammen snijbonen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • verse gember (flink stuk)
  • zout (naar smaak)
  • Keukengerei
  • Cocotte
Instructies
  1. GROENTEN STOVEN

    • Hak de ui, knoflook en gember ragfijn
    • Zet de pan op met wat olie
    • Zet hierin de broccoli, de snijbonen en de taugé aan tot de taugé glazig wordt
    • Voeg de Thaise curry toe en laat even stoven (maar niet aanbranden!).
     

    AFBLUSSEN MET KOKOSMELK

    • Giet de kokosmelk erbij
    • Voeg nu de scampi’s en de paprika toe
    • Laat op een zacht vuurtje stoven tot de scampi’s gaar zijn
    • Dat duurt minder dan 10 minuten
     

    SERVEERTIP

    Serveer met zilvervliesrijst.

     

    WIJNTIP

    Een lichte witte fruitige wijn. Een Soave zou kunnen. Een ijskoud biertje kan natuurlijk ook.

Keywords: stoofpot, scampi

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!