Print opties

Frisée salade met gerookte zalm

Salade frisée au saumon fumé

Cuisine ,
Courses ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Servings 6
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 250 grammen gerookte zalm
  • 16 zwarte rijpe olijven
  • 1 Frisée sla (kern)
  • 6 eetlepels zalmkaviaar
  • paar takjes dille
  • 3 citroenen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout & peper (naar smaak)
Instructies
  1. Bereiding

    • Was, pluk en centrifugeer het hart van de sla zorgvuldig.
    • Snij de zalm in reepjes
    • Doe de sla in een slakom en voeg de zalmreepjes, de dille, en de zwarte olijven toe.
    • Maak een vinaigrette (klik voor recept) met de olijfolie, het sap van de citroenen en wat zout en peper.
    • Giet dat over de sla.
    • Meng de sla voorzichtig, verdeel in porties en garneer met een lepel zalmkaviaar per portie. Klaar!

    Tip:
    Een warm toastje, het liefste van briochedeeg, en je tafelgenoten zijn niet meer weg te slaan.

    Wijntip:
    Een mooie volle witte wijn.

Keywords: frise, zalm, fumé

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!