Franse kastanjesoep
Velouté aux marrons
Franse kastanjesoep
Ingrediënten
Voor het gebak:
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbreiding:
Hak de wortels in middelgrote stukjes. Was de bleekselderij en snij deze op, met blad en al. Pel de middelgrote uien en hak deze fijn. Maak de kleine ui schoon en steek de kruidnagelen erin. Hou 8 gekookte kastanjes (zelf maken? Zie recept) achter de hand en hak deze fijn. -
Bereiding:
Verhit boter in een braadpan of cocotte. Wacht tot het schuim wegtrekt en doe de groenten erbij. Stoof onder voortdurend roeren een minuut of tien. Voeg dan de wijn en de bouillon erbij. U kunt kiezen voor een vegetarische groentebouillon (klik voor recept) of runderbouillon (klik voor recept)Voeg de andere groenten, samen met de ui met kruidnagel, bij de soep. 25 minuten laten pruttelen. Haal daarna de ui eruit en gooi deze weg. Voeg de rest van de kastanjes toe en kook nog eens 5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Leng eventueel aan met nog wat bouillon. Breng op smaak met suiker zout en peper. Roer er op het laatst de Cognac en de crème fraîche doorheen. Klaar!
-
Serveren:
Verdeel de gehakte kastanjes over 8 diepe borden. Schep de kastanjesoep er overheen.