Print opties

Fiori di zucca

Courgette fleur à la poêle

Cooking Method
Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 2 min Cook Time: 5 min Total Time: 7 minuten
Servings 4
Beschrijving

Fiori di zucca, eigenlijk "pompoenbloemen", worden meestal gemaakt van de bloesem van de courgette. Het kan ook van de bloesem van pompoen. Het zijn heerlijke eetbare bloemen.

[caption id="attachment_2051" align="aligncenter" width="667"] Courgettes met fiori di zucca[/caption]

Er zijn verschillende recepten maar over het algemeen worden ze toch wel gefrituurd. Een van de meest voorkomende recepten is Fiori di zucca in pastella (alla Romana) - gevuld met mozzarella en ansjovisfilet en gefrituurd in een dun beslag. In dit recept hebben we het beslag en de vis weggelaten.

Ingrediënten
  • 200 grammen mozzarella
  • 12 courgettebloemen
  • olijfolie (naar behoeven)
  • zout (naar smaak)
  • 1/2 tenen knoflook (eventueel)
  • Keukengerei:
  • Koekenpan
  • Keukenpapier
Instructions
    • Ga op zoek naar mooi grote en vooral verse courgettebloemen
    • Snij de bloemen van de courgette af
    • Gebruik koemelkmozzarella, geen mozzarella di bufala - die laat de veel vocht los
    • Snij de mozzarella in de breedte op vingerdikte en in de lengte net iets korter dan de bloemen
    • Vul elke bloem met één zo'n staafje mozzarella (voorzichtig) en vouw bloemen weer dicht
    • Giet een flinke bodem goede olijfolie in een koekenpan en verhit deze tot ongeveer 150 graden, eventueel met een stukje knoflook erbij in.
    • Leg de bloemen er voorzichtig in en frituur ze rondom tot ze mooi kleuren en de mozzarella begint te smelten
    • Haal de gefrituurde bloemen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier
    • Breng voor het serveren op smaak met een beetje zout. Klaar!

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!