Filet de canard, bacon et boulettes de pommes de terre
Maak 4 Knödel volgens ons recept (klik op de link).
Bereiding:
Serveertip:
Wijntip:
Als wijn raden wij u een rondborstige, edele wijn aan. Uit de Bourgogne zou dat een Chambolle-Musigny, of een Aloxe-Corton kunnen zijn. Uit de Bordeaux een mooie Canon-Fronsac. Uit de Beaujolais misstaat ook een Chénas allerminst. Wilt u eens wat anders, probeer dan eens een Bandol uit de Provence.
Kook de zoete aardappel gaar in +/- 20 minuten in zout water.
Droog de eendenborst met keukenpapier en snij haar in blokjes.
Vergeet het laurierblaadje niet.
Sauteer ondertussen wat spekreepjes tot ze glazig worden
Wanneer de zoete aardappel gaar is snijden we deze in grove blokjes.
Schep de spekreepjes door de blokjes zoete aardappel
Een mooie zoete witte (dessert)wijn, een Beaume de Venice bijvoorbeeld, of een Sauternes. Een mooi Hongaarse Tokay kan ook.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!