Print opties

Fichi al Gorgonzola

Vijgen met Gorgonzola uit de oven

Cooking Method ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 5 min Total Time: 10 minuten
Servings 4
Beschrijving

De Italiaanse antipasti, vaak uitgestald bij binnenkomst in zo’n typisch Italiaans restaurantje tijdens een onvergetelijke zomervakantie. zalig. Wel oppassen – de antipasti, die vaak zo uitdagend zijn uitgestald, staan met steevaste regelmaat niet op de kaart en kosten dus, zo blijkt vaak aan het einde van het diner, wat “de gek ervoor geeft”. Maar ach, er zijn ergere dingen waarvoor je het vel over de oren getrokken wordt, toch? Soms kom je echt iets tegen dat je verbaast. Zoals deze overheerlijke vijgen uit de oven.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 8 mooie rijpe verse vijgen
  • 8 plakjes parmaham
  • 8 stukjes Gorgonzola (dolce)
  • 100 grammen pistachenoten
  • Keukengerei
  • Oven
Instructies
    • Verwarm de oven op 180 graden
    • Was de vijgen
    • Maak een kruisvormige inkeping aan de bovenkant
    • Vouw de vijgen iets uit elkaar
    • Vul de ontstane ruimte met Gorgonzola
    • Wikkel de vijgen in de parmaham en laat de bovenkant vrij
    • Plaats in de oven en rooster 5-7 minuten.
    • Serveer met gekneusde pistachenootjes. Klaar!
Keywords: bruschette, brace, fuoco, antipasti

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!