Print opties

Feta uit de houtoven

Cooking Method
Cuisine ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 2 uur Cook Time: 1 uur Total Time: 3 uren
Servings 2
Beschrijving
  •  

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 100 milliliters olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • zout (naar smaak)
  • 200 grammen feta
  • 2-3 trostomaten
  • 50 grammen rode ui
  • 20 zwarte rijpe olijven
  • paar takjes verse oregano
  • Keukengerei:
  • (Hout)oven (op 400 ℃)
  • Snijmachine
  • Ovenschaal
Instructies
  1. Ingrediënten klaar? Steek de oven aan op 180 graden.

  2. Bedek de bodem van een vuurvaste schaal met flinterdun gesneden trostomaat. Als u heeft, gebruik uw snijmachine.

  3. De volgende laag zijn de uiringen. Ook deze flinterdun gesneden.

  4. Dan mag de feta er in zijn geheel op.

    • Leg de ontpitte olijven erbij
    • Daarna de verse oreganoblaadjes
    • Giet nu de olie over de ovenschaal
  5. Lekker smeuïg allemaal, klaar voor de oven.

    • Zet op 180 graden in de oven
    • Laat een uur stoven. Klaar!
  6. Dit is wat u te zien krijgt – een heerlijk kaasje, licht gekleurd aan de buitenkant, boterzacht binnenin, vergezeld door een fantastisch stoofpotje van tomaat. Serveer met wat stokbrood. De koning te rijk!

Keywords: feta, forno, legna, casa

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!