Pasta met wortel, broccoli en bleekselderij
Af en toe mag het. Af en toe mag je afwijken van de traditionele recepten. Zeker als je leftovers en liflafjes hebt liggen. Neem nou zo’n geval: je doet de koelkast open en je hebt een broccoli, een bleekselderij, wat wortels…..en een hongerige familie. Is dat te combineren? Jazeker!
Parmentier
Parmentier is een culinaire vakterm. Het is eigenlijk gewoon een duur woord voor in blokjes snijden. Er zijn in de Franse keuken aardig wat termen die te maken hebben met snijpatronen. Dit zijn een aantal voorbeelden:
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Giet de pasta af. Doe terug in de pan en voeg de groentenmassa toe. Hussel snel door elkaar. Voordat u de laatste keer de lepel door de pasta haalt een flinke scheut goede Extra Vergine olijfolie toevoegen. Klaar!
Een mooie lichte witte of rosé. Wellicht een mooie witte Toscaan. Niet te koud.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!