Bonen met wat zout, wat goede olijfolie, een tikkie balsamico en rauwe bleekselderij. Meer is het niet, maar het is heerlijk. Het is een “contorno”, een bijgerecht. Het wordt koud geserveerd bij het hoofdgerecht.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
500 grammen borlottibonen (andere bonen kan ook)
olijfolie (naar behoeven)
1 teen knoflook (eventueel)
paar eetlepels balsamico
zout (naar smaak)
100 grammen bleekselderij
Instructies
Bonen goed gaar koken in zout water
Goed laten uitlekken
Laten afkoelen
Selderij schoonmaken en overlangs doorsnijden, blad verwijderen
Stengel in kleine schijfjes snijden
Afgekoelde bonen aanmaken met zout, aceto balsamico en goede extra vergine olijfolie. Klaar!
Keywords:
borlotti, bonen, marineren, salade
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!