Print opties

Fagioli e cuori di sedano

Salade van bonen en bleekselderij

Cooking Method ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 1 uur Total Time: 1 uur
Servings 4
Beschrijving

Bonen met wat zout, wat goede olijfolie, een tikkie balsamico en rauwe bleekselderij. Meer is het niet, maar het is heerlijk. Het is een “contorno”, een bijgerecht. Het wordt koud geserveerd bij het hoofdgerecht.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

 
Ingrediënten
  • 500 grammen borlottibonen (andere bonen kan ook)
  • olijfolie (naar behoeven)
  • 1 teen knoflook (eventueel)
  • paar eetlepels balsamico
  • zout (naar smaak)
  • 100 grammen bleekselderij
Instructies
    • Bonen goed gaar koken in zout water
    • Goed laten uitlekken
    • Laten afkoelen
    • Selderij schoonmaken en overlangs doorsnijden, blad verwijderen
    • Stengel in kleine schijfjes snijden
    • Afgekoelde bonen aanmaken met zout, aceto balsamico en goede extra vergine olijfolie. Klaar!
Keywords: borlotti, bonen, marineren, salade

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!