Christmas Turkey
“The same procedure as last year, Miss Sophie?” “The same procedure as every year, James!”
Tja…English Turkey…een hele kalkoen. Altijd een indrukwekkend tafereel. Sommige volkeren eten hem met Thanksgiving, anderen met Kerst. Kalkoen is eigenlijk altijd lekker. Zo’n hele is natuurlijk wel een beetje “gedoe” maar u krijgt er ook een heus meesterwerk uit de oven voor terug. Met de vulling kan men naar hartenlust variëren: noten en gedroogd fruit liggen voor de hand, maar ook een farce van gehakt is een festijn. Probeer in plaats van de abrikozen eens iets anders – dadels bijvoorbeeld, of gedroogde kaki!
We hebben dit recept opgebouwd voor een standaard kalkoen van 3 kilo. Heeft u een grotere vogel, pas dan de hoeveelheid ingrediënten aan.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Kalkoen, hoe eigenwijs bij leven, zo gemakkelijk op de hand na zijn dood: Een rode wijn heeft de voorkeur, maar binnen deze categorie kan werkelijk alles. Denk aan een Graves, een Chambolle-Mussigny, een Brouilly, een Cadillac, zelfs een Margaux hoeft zich hier niet te schamen voor deze combinatie. Witte wijn kan ook, maar hier is de keuze veel beperkter. Een Faugères kan, een Ladois, en een vrij grote reeks witte wijnen uit de Rhônevallei kunnen het aan, bijvoorbeeld uit de Ardèche.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!