Print opties

Mini-kiprollade met zuurkoolpoffertjes

Filet de canard, mangue et patate douce

Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 25 min Total Time: 30 minuten
Servings 6
Beschrijving

Heeft u een restje stamppot zuurkool? Dan is dit uw recept!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Eendenborst:
  • 6 grammen kip- of kalkoenfilet (van 100g)
  • 100 grammen bloem
  • 2 eieren
  • 300 milliliters demi-glace-saus (zie recept)
  • 600 grammen winterrammenas
  • boter (naar behoeven)
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • zout&peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • 2 Cocotte
  • Keukenmachine
  • Poffertjespan
  • Rolladetouw
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Maal de zuurkoolstamppot fijn in een blender of keukenmachine.
    • Voeg de bloem en de eieren toe en laat doordraaien tot een smeuïg geheel ontstaat.
    • Snij de kipfilets vanaf de punt overlangs bijna helemaal in en klap ze open zodat een ruitvorm ontstaat.
    • Kruid de filets rondom met zout en peper en rol ze op.
    • Bind de rollades op met rolladetouw.
    • Maak een mooie demi-glace saus (klik voor recept)
    • Schil de raap (ramenas) en snij deze in repen.

    Bereiding:

    • Bak de rollades rondom goudbruin in wat boter.
    • Leg ze nu in een cocotte of braadpan.
    • Giet de demi-glacesaus erbij, leng eventueel aan met wat water en laat langzaam gaarstoven.
    • Stoof ondertussen in wat boter op een zacht vuurtje de ramenasrepen gaar.
    • Voeg naar behoeven een paar lepels water toe tegen het aanbranden.
    • Schep er op het laatste moment de mosterd doorheen.
    • Bak in een poffertjespan het zuurkooldeeg met wat boter tot knapperige, hartige poffertjes. Klaar!
Keywords: tropisch, fruit, gevogelte

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!