Mini-kiprollade met zuurkoolpoffertjes
Recept met een ster
Filet de canard, mangue et patate douce
Mini-kiprollade met zuurkoolpoffertjes
Ingrediënten
Eendenborst:
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
- Maal de zuurkoolstamppot fijn in een blender of keukenmachine.
- Voeg de bloem en de eieren toe en laat doordraaien tot een smeuïg geheel ontstaat.
- Snij de kipfilets vanaf de punt overlangs bijna helemaal in en klap ze open zodat een ruitvorm ontstaat.
- Kruid de filets rondom met zout en peper en rol ze op.
- Bind de rollades op met rolladetouw.
- Maak een mooie demi-glace saus (klik voor recept)
- Schil de raap (ramenas) en snij deze in repen.
Bereiding:
- Bak de rollades rondom goudbruin in wat boter.
- Leg ze nu in een cocotte of braadpan.
- Giet de demi-glacesaus erbij, leng eventueel aan met wat water en laat langzaam gaarstoven.
- Stoof ondertussen in wat boter op een zacht vuurtje de ramenasrepen gaar.
- Voeg naar behoeven een paar lepels water toe tegen het aanbranden.
- Schep er op het laatste moment de mosterd doorheen.
- Bak in een poffertjespan het zuurkooldeeg met wat boter tot knapperige, hartige poffertjes. Klaar!