Mini-kiprollade met zuurkoolpoffertjes

Recept met een ster
pinit

Filet de canard, mangue et patate douce

Mini-kiprollade met zuurkoolpoffertjes

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 25 min Total Time 30 minuten
Servings: 6

Description

Heeft u een restje stamppot zuurkool? Dan is dit uw recept!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Eendenborst:

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Maal de zuurkoolstamppot fijn in een blender of keukenmachine.
    • Voeg de bloem en de eieren toe en laat doordraaien tot een smeuïg geheel ontstaat.
    • Snij de kipfilets vanaf de punt overlangs bijna helemaal in en klap ze open zodat een ruitvorm ontstaat.
    • Kruid de filets rondom met zout en peper en rol ze op.
    • Bind de rollades op met rolladetouw.
    • Maak een mooie demi-glace saus (klik voor recept)
    • Schil de raap (ramenas) en snij deze in repen.

    Bereiding:

    • Bak de rollades rondom goudbruin in wat boter.
    • Leg ze nu in een cocotte of braadpan.
    • Giet de demi-glacesaus erbij, leng eventueel aan met wat water en laat langzaam gaarstoven.
    • Stoof ondertussen in wat boter op een zacht vuurtje de ramenasrepen gaar.
    • Voeg naar behoeven een paar lepels water toe tegen het aanbranden.
    • Schep er op het laatste moment de mosterd doorheen.
    • Bak in een poffertjespan het zuurkooldeeg met wat boter tot knapperige, hartige poffertjes. Klaar!
Keywords: tropisch, fruit, gevogelte

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?