Beenhammetje, stamppot zuurkool en ‘Grand Bouquet’
Lekker eenvoudig en toch bijzonder
Beenhammetje, stamppot zuurkool en ‘Grand Bouquet’
Description
Stevige maaltijd met stijl
Een heerlijke ‘made in Holland”-stamppot met een lekkere twist – een eenpersoons beenhammetje in een zalige, smeuïge, zelfgemaakte saus. Geloof ons – zo’n gerecht misstaat zelfs niet op Kerst!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Voor de saus:
Keukenbenodigheden
Instructies
-
VOOR DE STAMPPOT
U kunt zich strikt houden aan het recept dat hier vermeld is. Leuker is echter om de aardappelen en zuurkool apart te houden.
- Snij daarvoor de aardappelen niet in stukken maar in schijven,
- en snijd de zuurkoolspek in minuscule dobbelsteentjes door de zuurkool heen.
- Volg verder wel de aanwijzingen in het bovengenoemde recept.
VOOR DE SAUS
- Snij de groenten in grove stukken,
- zet ze aan in een cocotte met flink wat boter,
- en blus ze af met de rode wijn en de runderfond (zie recept) (deglaceren).
- Voeg het bouquet garni toe.
- Matig de warmtebron en laat stoven tot alle groenten gaar zijn.
- Verwijder het bouquet garni en laat indampen tot het meeste overtollige vocht weg is (reduceren).
- Pureer met een staafmixer.
-
VOOR DE BEENHAMMETJES
Zodra de saus klaar is kunt u de beenhammetjes erin warm laten worden op 90 graden (ongeveer 30 minuten).
-
SERVEERTIP
- Bouw met behulp van een garneerring een taartje van stamppot zuurkool of, laagje voor laagje, zuurkool en aardappelschijven.
- Leg helemaal bovenop het beenhammetje.
- Garneer af met wat saus. Klaar!
WIJNTIP
Een stevige, fruitige witte wijn.