Een makkelijk gerechtje op basis van minibeenham (dat meestal al gegaard wordt verkocht).
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
4 eenpersoons beenhammetjes
500g worteltjes
8 rapen (klein)
750 grammen aardappel (vastkokend)
1 ui (gehakt)
2 sjalotten (gehakt)
2 tenen kaneel
knoflook (ongepeld)
2 takjes takjes
1,5 liters gevogeltefond (zie recept)
50 milliliters witte wijn
3 el. Parmezaan of Gruyère
zout & peper (naar smaak)
1 scheutje olijfolie
Keukenbenodigheden
Oven
Cocotte (braadpan)
Zeef
Dunschiller
Rasp
Bakblik
Instructies
Voorbereiding
Was en borstel de wortelen
Schil de rapen en snij ze in vieren
Schil de aardappels en snij ze op ongeveer dezelfde maat
Verwarm de oven voor op 180 C°
Bereiding
Zet in een gietijzeren braadpan de sjalotten en de ui aan met olijfolie tot deze glazig worden (glaceren)
Voeg de wortelen toe, dan de rapen, en dan de aardappelen
Doe meteen daarna de kruiden erbij en schep alles een paar keer goed om
Voeg nu de wijn en een derde van de bouillon (zie recept) toe
Breng aan de kook
Laat op een laag vuurtje pruttelen, ongeveer 10 minuten, en hou nat door af en toe bouillon toe te voegen
Leg de voorgegaarde hammetjes nu in de pan en laat ze langzaam warm worden (weer ongeveer 10 minuten). Zorg ervoor dat het geheel niet droog komt te staan door steeds weer bouillon toe te voegen
Haal de hammetjes uit de pan en smeer ze in met een mengsel van de mosterd, de kaas en de olijfolie
Leg ze op een bakblik en zet ze in de oven. Bak ze ongeveer 7 minuten, en steek daarna voor een minuut of twee de grill aan voor een krokant korstje