Filet de canard, mangue et patate douce
Niks mooier op een chique diner dan een eendenborstje. Heerlijk! Tamme eend is erg sappig van smaak en makkelijk te verwerken. Iedereen kan het! De huid van de eend is zo vet dat u tijdens de bereiding eigenlijk geen boter of olie nodig heeft.
De combinatie van eend en tropisch fruit is een oude bekende van menig culinair expert: dat nét even dat zuurtje tegen een zoete achtergrond, onderstreept door een mooie ronde, vette omgeving, is gewoon een perfecte smaakbeleving. Echt iets om te proberen!
Maak de porties niet te groot – een volwassene kan makkelijk een hele eendenborst van 200 gram op, maar waarom? Dit is het hoofdgerecht, het zogenaamde pièce de résistance. De avond is echter lang, er staat nog meer op het programma…
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Schil de zoete aardappel.
Schil de rijpe mango’s.
Snij daar twee dikke plakken vanaf.
Verdeel deze in partjes.
Kook de zoete aardappel gaar in +/- 20 minuten in zout water.
Droog de eendenborst met keukenpapier en snij haar in blokjes.
Vergeet het laurierblaadje niet.
Sauteer ondertussen wat spekreepjes tot ze glazig worden
Wanneer de zoete aardappel gaar is snijden we deze in grove blokjes.
Schep de spekreepjes door de blokjes zoete aardappel
Een mooie zoete witte (dessert)wijn, een Beaume de Venice bijvoorbeeld, of een Sauternes. Een mooi Hongaarse Tokay kan ook.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!