Print opties

Eendenborst met raapstelen

Cooking Method ,
Cuisine ,
Courses
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 30 min Cook Time: 15 min Rest Time: 5 min Total Time: 50 minuten
Servings 4
Ingrediënten
  • 800 grammen eendenborst
  • 800 grammen stamppot raapstelen (zie recept)
  • honing (naar behoeven)
  • rode wijn (naar behoeven)
  • peper en zout
  • Keukengerei:
  • Garneerring
Instructies
  1. Snij de eendenborst op de huidkant in een ruitmotief in. Niet te diep.

    • Kruid de andere zijde met uw favoriete kruidenmix of met zout en peper.
    • Maak een stamppotje van raapstelen en aardappelen zoals aangegeven in dit recept: stamppot aardappelen en raapstelen.
    • Zet een pan op een hoog vuur.
    • Wanneer de pan gloeiend heet is leggen we de eendenborst erin, zonder toevoeging van vet.
    • Braad de huidkant snel goudbruin, verlaag de hittebron en draai de filets om
    • U heeft nu vet uit de huid, genoeg om in te braden.
    • Braad de andere kant van de filets aan en laat ze verder doorgaren op een matig vuurtje, ongeveer 10 minuten. Kerntemperatuur 60-65° C.
    • Haal de eend uit de pan en leg hem even aan de kant om te rusten (5 minuten).
    • Giet ondertussen iets van het vet uit de pan, blus de rest af met rode wijn, voeg eventueel wat honing en tijm toe als u dat lekker vindt.
  2. SERVEERTIP

    Snijd de filets naar eigen smaak en fantasie, serveer met de stamppot, de saus en wat verse kruiden.

  3. wijntip rode wijn

    WIJNTIP

    Een mooie rode Languedoc Roussillon, bijvoorbeeld een Costières de Nîmes of een Corbières

Keywords: stamppot, raapstelen, gevogelte

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!