Print opties

Pepernoten

Cooking Method
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 15 min Rest Time: 20 min Total Time: 40 minuten
Beschrijving

Sinterklaasrecept!

Niet iedereen weet wat het verschil is tussen kruidnoten en pepernoten en vaak wordt de kruidnoot een pepernoot genoemd. Toch is er wel degelijk een verschil. Niet alleen in smaak, maar zeker ook in vorm. De pepernoot is namelijk een vierkant, vrij groot en vrij zachte aangelegenheid terwijl de kruidnoot is een rond hard koekje is. Het is eenvoudig om het in de winkel te kopen maar zeker ook leuk om bijvoorbeeld samen met de kinderen te maken. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 125 grammen bloem
  • 125 grammen zelfrijzend bakmeel
  • 80 grammen bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 snufje zout
  • 1 eidooier
  • 1 snufje anijszaad (gemalen)
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1/2 theelepels kaneel
  • olie (voor het invetten)
  • Keukengerei:
  • Bakpapier
  • Oven
Instructions
  1. Voorbereiding:
    Verwarm de oven voor op 160° C.

    Bereiding:

    • Ingrediënten door elkaar kneden totdat het één geheel wordt.
    • De bakplaat voorzien van bakpapier of invetten met olie.
    • Maak van het deeg kleine balletjes, ongeveer zo groot als knikkers.
    • Leg ze op de bakplaat.
    • Druk ze voorzichtig met de duim aan, zodat de vorm van een onregelmatige dobbelsteen ontstaat.
    • Bak de pepernoten in ongeveer 15 á 20 minuten gaar en goudbruin.
    • Laat de pepernoten afkoelen. Klaar!
Keywords: sint, piet, snoep, pepernoten, strooigoed

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!