Print opties

Dubbelcrème van pompoen en bloemkool

Crème double citrouille et chou-fleur

Cooking Method ,
Courses ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 25 min Total Time: 35 minuten
Servings 6
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 1 pompoen (middelgroot)
  • 1 bloemkool
  • 50-100 milliliters room
  • zout (naar smaak)
  • 1 snufje kerriepoeder
  • paar druppels worcestersaus
  • paar druppels citroensap
  • 1 sjalot
  • 100 grammen roomboter
  • 2 tenen knoflook
  • Keukengerei:
  • Faitout
  • Staafmixer
Instructies
  1. Doe de roomboter in een pan en laat smelten maar niet bruin worden.

    • Voeg de fijn gehakte sjalot en knoflook toe
    • Laat het geheel heel langzaam stoven op een klein vuurtje tot alles mooi gaar is
  2. POMPOEN SNIJDEN

    Dit is eigenlijk het moeilijkste gedeelte van het recept: pompoen heeft een harde, stugge schil. Werken met een dunschiller levert meestal geen goed resultaat op; snijden met een keukenmes is niet zonder risico en vergt aardig wat kracht. Hoe dan ook – u moet er doorheen… Snij de pompoen in parten, verwijder de pitten en de draden, verwijder de schil en snij het vlees in niet al te grote stukken.

  3. LANGZAAM STOVEN

    Leg de stukken pompoen in een faitout of soeppan en zet op een laag vuurtje. 

  4. Voeg water toe, niet teveel want de pompoen laat zelf ook vocht los tijdens het garen. Ook niet te weinig want anders loopt u kans dat de pompoen aanbrandt. Sluit af met een deksel en laat de pompoenstukken langzaam garen, een minuut of 25. Blijf water toevoegen als de pompoen droog komt te staan.

  5. DE BLOEMKOOL

    • Verwijder het groen van de bloemkool
    • Snij hem in vieren
    • Kook in ruim water tot hij helemaal gaar is, 20 minuten ongeveer
    • giet af
  6. PUREREN

    • Als de pompoen goed gaar is kunt u de stukken pureren tot een mooie gladde massa
    • Voeg de helft van het ui-knoflook-botermengsel toe
  7. WATER TOEVOEGEN

    Voeg nu water toe tot u een lekker stevige crème krijgt.

     
  8. AFMAKEN MET ROOM

    • Breng de crème op smaak met zout, kerriepoeder, citroensap en worcestersaus. Van alles echt maar een heel klein beetje. Blijf iedere keer proeven tot u de juiste smaakbalans heeft gevonden
    • Maak af met een scheutje room
  9. Herhaal dit proces in een andere pan met de bloemkool. Voeg hier alleen geen kerriepoeder toe. De crème moet mooi wit blijven.

  10. Giet nu vanuit de beide pannen tegelijk en met dezelfde snelheid de crème op de borden. Garneer af met een plukje groen. Klaar!

Keywords: pompoen, halloween, soep, crème

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!