Crème double citrouille et chou-fleur
Doe de roomboter in een pan en laat smelten maar niet bruin worden.
Dit is eigenlijk het moeilijkste gedeelte van het recept: pompoen heeft een harde, stugge schil. Werken met een dunschiller levert meestal geen goed resultaat op; snijden met een keukenmes is niet zonder risico en vergt aardig wat kracht. Hoe dan ook – u moet er doorheen… Snij de pompoen in parten, verwijder de pitten en de draden, verwijder de schil en snij het vlees in niet al te grote stukken.
Leg de stukken pompoen in een faitout of soeppan en zet op een laag vuurtje.
Voeg water toe, niet teveel want de pompoen laat zelf ook vocht los tijdens het garen. Ook niet te weinig want anders loopt u kans dat de pompoen aanbrandt. Sluit af met een deksel en laat de pompoenstukken langzaam garen, een minuut of 25. Blijf water toevoegen als de pompoen droog komt te staan.
Voeg nu water toe tot u een lekker stevige crème krijgt.
Herhaal dit proces in een andere pan met de bloemkool. Voeg hier alleen geen kerriepoeder toe. De crème moet mooi wit blijven.
Giet nu vanuit de beide pannen tegelijk en met dezelfde snelheid de crème op de borden. Garneer af met een plukje groen. Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!