Dubbelcrème van pompoen en bloemkool
Crème double citrouille et chou-fleur
Dubbelcrème van pompoen en bloemkool
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Doe de roomboter in een pan en laat smelten maar niet bruin worden.
-
- Voeg de fijn gehakte sjalot en knoflook toe
- Laat het geheel heel langzaam stoven op een klein vuurtje tot alles mooi gaar is
-
POMPOEN SNIJDEN
Dit is eigenlijk het moeilijkste gedeelte van het recept: pompoen heeft een harde, stugge schil. Werken met een dunschiller levert meestal geen goed resultaat op; snijden met een keukenmes is niet zonder risico en vergt aardig wat kracht. Hoe dan ook – u moet er doorheen… Snij de pompoen in parten, verwijder de pitten en de draden, verwijder de schil en snij het vlees in niet al te grote stukken.
-
LANGZAAM STOVEN
Leg de stukken pompoen in een faitout of soeppan en zet op een laag vuurtje.
-
Voeg water toe, niet teveel want de pompoen laat zelf ook vocht los tijdens het garen. Ook niet te weinig want anders loopt u kans dat de pompoen aanbrandt. Sluit af met een deksel en laat de pompoenstukken langzaam garen, een minuut of 25. Blijf water toevoegen als de pompoen droog komt te staan.
-
DE BLOEMKOOL
- Verwijder het groen van de bloemkool
- Snij hem in vieren
- Kook in ruim water tot hij helemaal gaar is, 20 minuten ongeveer
- giet af
-
PUREREN
- Als de pompoen goed gaar is kunt u de stukken pureren tot een mooie gladde massa
- Voeg de helft van het ui-knoflook-botermengsel toe
-
WATER TOEVOEGEN
Voeg nu water toe tot u een lekker stevige crème krijgt.
-
AFMAKEN MET ROOM
- Breng de crème op smaak met zout, kerriepoeder, citroensap en worcestersaus. Van alles echt maar een heel klein beetje. Blijf iedere keer proeven tot u de juiste smaakbalans heeft gevonden
- Maak af met een scheutje room
-
Herhaal dit proces in een andere pan met de bloemkool. Voeg hier alleen geen kerriepoeder toe. De crème moet mooi wit blijven.
-
Giet nu vanuit de beide pannen tegelijk en met dezelfde snelheid de crème op de borden. Garneer af met een plukje groen. Klaar!