Print opties

Dry rub voor beercan chicken

Rub voor de legendarische Beercan Chicken

Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Total Time: 5 minuten
Beschrijving

Traditionele manier van kip grillen

Als u kip gaat grillen op een bierblikje volgens het bekende Amerikaanse recept “Beercan chicken”, dan hoort daar natuurlijk een lekkere rub bij. Er zijn in de VS door allerlei BBQ-goeroes een aantal heerlijke rubs voor beercan chicken ontwikkeld. Dit is toch wel een van de lekkerste!

Ingrediënten
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel komijn
  • chilipoeder (naar behoeven - some like it hot...)
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • grof zeezout (naar behoeven)
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker (gedroogd)
  • 2 eetlepels mosterdzaad
  • 2 eetlepels uipoeder
  • Keukengerei:
  • Vijzel (of blender)
Instructies
  1. Bereiding:
    Doe alle ingrediënten in een vijzel en vermaal zo fijn mogelijk. Kan, als u veel maakt, ook in de blender. 

    Tips:

    • Deze rub trekt extra goed in het vlees als u de kip eerst inwrijft met olijfolie.
    • Ongeveer een uurtje laten intrekken, langer mag!

    En nu aan de slag. Klik hier voor het barbecuerecept “Beercan Chicken”

    [caption id="attachment_2939" align="aligncenter" width="300"]Beercan Chicken Beercan Chicken - barbecuegerecht[/caption]
Keywords: saus, marinade, kruidenmengsel, grillen

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!