Print opties

Dry pepper rub

Droge rub voor prachtige grillgerechten

Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Total Time: 5 minuten
Beschrijving

Zonder zout

Als u gaat grillen, dan hoort daar natuurlijk een lekkere rub bij. Er zijn in de VS door allerlei BBQ-goeroes een aantal heerlijke rubs voor allerlei waanzinnig lekkere recepten ontwikkeld. Dit is er zo eentje!

Ingrediënten
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel komijn
  • chilipoeder (naar behoeven - some like it hot...)
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels uipoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels peterselie (gedroogd)
  • Keukengerei:
  • Vijzel (of blender)
Instructies
  1. Bereiding:
    Doe alle ingrediënten in een vijzel en vermaal zo fijn mogelijk. Kan, als u veel maakt, ook in de blender. 

    Tips:

    • Deze rub trekt extra goed in het vlees als u het eerst inwrijft met olijfolie.
    • Ongeveer een uurtje laten intrekken, langer mag!
Keywords: saus, marinade, kruidenmengsel, grillen

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!