Print opties

Draadjesvlees met pruimen en mango

Viande filandreuse mijotée au prunes et mango

Cooking Method ,
Cuisine
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 3 uur Total Time: 3 uren 10 minuten
Servings 4
Beschrijving

Draadjesvlees
Heerlijk toch? Lekker lang laten sudderen….smelt in de mond!

Alom bekend
U kunt draadjesvlees in vrijwel elke keuken van de wereld tegenkomen, van Letland tot Tierra del Fuego. U kunt het maken van rund, van varken, van kip, ja zelfs van yak en eland, mocht u die hebben liggen. Wij geven u in dit recept een paar voorbeelden.

Ingrediënten
    Vlees:
  • 1 kilogram stoofvlees, vlees met lange vezel (flap meat, sukade, dikke lende, runderlappen, brisket, bloemstuk, kipdijvlees, procureur, varkensnek)
  • 1 ui (middelgroot)
  • 1/2 blaadjes laurier
  • 600 milliliters runderbouillon of water (zie recept)
  • 5 tenen knoflook (grof gehakt)
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 snufje kaneel
  • 250 grammen gedroogde pruimen
  • 1 mango
  • zout&peper
  • 1 scheutje (olijf)olie
  • Garnituur:
  • 800 grammen aardappelpuree (zie recept)
  • Keukengerei:
  • Cocotte
Instructies
  1. Draadjesvlees behoeft geen moeilijk recept. Je moet er wel even bij blijven. 
    • Maak een lekkere aardappelpuree zoals in ons recept
    • Kruid het vlees met uw favoriete kruidenmix of met zout en peper
    • Braad het vlees snel in wat olie aan in een braadpan
    • Haal de pan van het vuur, temper de warmtebron tot ongeveer laag-gemiddeld
    • Doe de grof gesneden ui in de pan, de laurier, de rietsuiker, en genoeg WARME bouillon (zie recept) of WARM water om het vlees bijna helemaal te bedekken
    • Doe het deksel op de pan en laat het vlees zachtjes stoven tot het helemaal gaar en zacht is
    • Haal het daarna uit de pan, en leg het apart
    • Doe de pruimen en de in parten gesneden mango bij de bouillon
    • Laat de bouillon inkoken tot er ongeveer 150 ml over is (reduceren)
    • Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en voeg het weer bij de saus
  2. Aardappelpers
Keywords: stoofvlees, pulled pork, puled beef, pulled chicken, slow cooking

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!