Draadjesvlees met pruimen en mango
Mooie slow cooking
Viande filandreuse mijotée au prunes et mango
Draadjesvlees met pruimen en mango
Description
Draadjesvlees
Heerlijk toch? Lekker lang laten sudderen….smelt in de mond!
Alom bekend
U kunt draadjesvlees in vrijwel elke keuken van de wereld tegenkomen, van Letland tot Tierra del Fuego. U kunt het maken van rund, van varken, van kip, ja zelfs van yak en eland, mocht u die hebben liggen. Wij geven u in dit recept een paar voorbeelden.
Ingrediënten
Vlees:
Garnituur:
Keukengerei:
Instructies
-
Draadjesvlees behoeft geen moeilijk recept. Je moet er wel even bij blijven.
- Maak een lekkere aardappelpuree zoals in ons recept
- Kruid het vlees met uw favoriete kruidenmix of met zout en peper
- Braad het vlees snel in wat olie aan in een braadpan
- Haal de pan van het vuur, temper de warmtebron tot ongeveer laag-gemiddeld
- Doe de grof gesneden ui in de pan, de laurier, de rietsuiker, en genoeg WARME bouillon (zie recept) of WARM water om het vlees bijna helemaal te bedekken
-
- Doe het deksel op de pan en laat het vlees zachtjes stoven tot het helemaal gaar en zacht is
- Haal het daarna uit de pan, en leg het apart
-
- Doe de pruimen en de in parten gesneden mango bij de bouillon
- Laat de bouillon inkoken tot er ongeveer 150 ml over is (reduceren)
- Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en voeg het weer bij de saus
-
- Breng op smaak met zout en peper indien gewenst. Klaar!
- Serveer met de aardappelpuree (zie recept)