Draadjesvlees met pruimen en mango

Mooie slow cooking
pinit

Viande filandreuse mijotée au prunes et mango

Draadjesvlees met pruimen en mango

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 3 uur Total Time 3 uren 10 minuten
Servings: 4

Description

Draadjesvlees
Heerlijk toch? Lekker lang laten sudderen….smelt in de mond!

Alom bekend
U kunt draadjesvlees in vrijwel elke keuken van de wereld tegenkomen, van Letland tot Tierra del Fuego. U kunt het maken van rund, van varken, van kip, ja zelfs van yak en eland, mocht u die hebben liggen. Wij geven u in dit recept een paar voorbeelden.

Ingrediënten

Vlees:

Garnituur:

Keukengerei:

Instructies

  1. Draadjesvlees behoeft geen moeilijk recept. Je moet er wel even bij blijven. 
    • Maak een lekkere aardappelpuree zoals in ons recept
    • Kruid het vlees met uw favoriete kruidenmix of met zout en peper
    • Braad het vlees snel in wat olie aan in een braadpan
    • Haal de pan van het vuur, temper de warmtebron tot ongeveer laag-gemiddeld
    • Doe de grof gesneden ui in de pan, de laurier, de rietsuiker, en genoeg WARME bouillon (zie recept) of WARM water om het vlees bijna helemaal te bedekken
    • Doe het deksel op de pan en laat het vlees zachtjes stoven tot het helemaal gaar en zacht is
    • Haal het daarna uit de pan, en leg het apart
    • Doe de pruimen en de in parten gesneden mango bij de bouillon
    • Laat de bouillon inkoken tot er ongeveer 150 ml over is (reduceren)
    • Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en voeg het weer bij de saus
  2. Aardappelpers
Keywords: stoofvlees, pulled pork, puled beef, pulled chicken, slow cooking

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?