Print opties

Donkere griesmeelpap met rozijnen

Semoule foncé aux raisins secs

Cooking Method
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Cook Time: 7 min Total Time: 7 minuten
Servings 2
Beschrijving

Misschien iets voor Valentijnsdag? Lekker ouderwets! ’s Ochtends warm bij het ontbijt, ’s avonds als koud toetje. En makkelijk….! 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 18 rozijnen (gemengd donker en licht)
  • 1/2 eetlepels suiker (naar behoeven)
  • 37,5 grammen griesmeel
  • 2 gedroogde pruimen
  • 1 klontje boter
  • 1 snufje zout
  • Keukengerei:
  • Garde
Instructies
    • Snij de pruimen in reepjes en daarna in kleine blokjes
    • Weeg de griesmeel af
  1. Breng de melk aan de kook in een steelpannetje, samen met de rozijnen en de stukjes gedroogde pruim.

  2. Voeg een klontje boter toe.

  3. Voeg de griesmeel toe terwijl u stevig roert met een garde.

    • Wanneer de griesmeel dikker wordt voegt u de suiker toe. 
    • Laat de griesmeel gaarkoken (kijk op de verpakking)
    • Tijdens het roeren zult u merken dat de pap donker keurt door de pruimen
  4. Snufje zout.

    • Stort de griesmeel op de borden
    • Versier eventueel met kokosschaafsel  en wat stukjes gekonfijte vruchtjes. Klaar!

     

Keywords: griesmeelpap

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!