Print opties

Dirty Dutch, varkenshaas met jus en twee winterstamppotten

Varkenshaas met hutspot en boerenkool

Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 45 min Cook Time: 10 min Total Time: 55 minuten
Servings 4
Beschrijving

Apotheose van de vaderlandse cuisine!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 x 200 grammen varkenshaas (of kophaas)
  • 2 blaadjes laurier (naar behoeven)
  • 1 gedroogde tomaat
  • 1 kilogram hutspot (zie recept)
  • 1 kilogram boerenkoolstamppot (zie recept)
  • boter (naar behoeven)
  • Keukengerei:
  • Zeef
  • Kernthermometer
  • Garneerring
  • Cocotte
Instructies
  1. Asado op de grilVarkenshaas opbinden
    • Steek de varkenshazen op met een prikker (zie illustratie).
    • Kruid het vlees met uw favoriete kruidenmix of met zout en peper.
    • Snij de tomaat overlangs in 8 slierten.
    • Maak een stamppot hutspot en een stamppot boerenkool, klik voor de recepten
  2. Serveertip:
    • Doe boter in de pan en braad de varkenshazen rondom snel aan.
    • Haal het vlees uit de pan.
    • Blus de boter af met ongeveer 40 ml water.
    • Voeg daarna de laurier toe.
    • Leg het vlees nu terug in de pan, sluit af met een deksel en gaar het vlees op een zachte pit tot een kerntemperatuur van 60° C is bereikt (ongeveer 15 minuten).
    • Haal het vlees uit de pan, laat het even “op adem” komen en verdeel het over de borden.
    • Roer de aanbaksels los, doe de tomaat erbij en reduceer (in laten koken) de jus tot deze op smaak is. Klaar!
  3. Serveertip:

    Serveer de varkenshaasjes met de beide soorten stamppot en geef er flink wat jus bij. Wel eerst even zeven natuurlijk. De sliertjes tomaat legt u over de haasjes.

  4. Wat drinken we erbij?

    Wat drinken wij hierbij? Nou, in IEDER GEVAL geen rode wijn! Boerenkool bevat bepaalde stoffen, die uitermate slecht combineren met rode wijn. Wit kan wel. Of…ga voor een lekker koud biertje!

Keywords: hollandse pot, moospot, stamppot, ontzet, hutspot

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!