Print opties

Dikke lende op de BBQ

Gemaakt van biefstuk uit de flank

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Rest Time: 5 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Neem eens een ander stukje vlees voor uw barbecuefestijn. Dikke lende is een stuk uit de flank. Heerlijk van structuur en malser dan entrecote. Dit recept kan natuurlijk ook met andere biefstuksoorten.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 x 200 grammen dikke lende (of andere biefstuk)
  • zout & zwarte peper uit de molen
  • 10-15 snoeptomaatjes
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • Keukengerei:
  • Barbecue (of grillplaat)
  • Kernthermometer
  • Knoflookpers
Instructies
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen (chambreren) en…

  2. …verwijder de verpakking. Zo kleurt het vlees weer mooi rood na zijn verblijf in het luchtledige. Maal wat verse zwarte peper over het vlees.

  3. Zout het vlees. U kunt ook kiezen voor uw eigen favoriete kruidenmengsel.

  4. Wrijf de lendes in met olijfolie.

  5. Knijp er een flinke hoeveelheid knoflook overheen.

    • Leg het vlees op een gloeiend hete grill en schroei snel dicht aan 1 kant
    • Leg het vlees op een iets minder hete plek en laat doorgaren (3 minuten ongeveer)
    • Draai het vlees om en herhaal het proces
    • Leg de snoeptomaatjes die u aan een vleespen heeft geregen de laatste 2 minuten bij het vlees op de grill
    • Gebruik een kernthermometer. Als het vlees binnenin 55 graden is, is het op zijn lekkerst. Klaar!
Keywords: biefstuk, barbecue, tomaat

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!