Neem eens een ander stukje vlees voor uw maaltijd. Dikke lende is een stuk uit de flank. Heerlijk van structuur en malser dan entrecote. Dit recept kan natuurlijk ook met andere biefstuksoorten.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Kruid het vlees met uw favoriete vleeskruidenmix of met peper en zout
Laat boter zo heet mogelijk worden in een koekenpan met hoge rand. Om te voorkomen dat de boter gaat roken en verbrandt kunt u deze het beste eerst even klaren
De baktijd hangt af van de snit (dikte) van het stuk. Een stuk van 800 gram zal ongeveer 6 minuten per zijde nodig hebben om rosé te worden. Een stuk van 200 gram ongeveer 200. Als u een kernthermometer heeft moet u rekenen op een kerntemperatuur van 55 C°
Draai de warmtebron uit en laat het vlees nog 3 minuten in de pan doorrijpen
Haal het daarna uit de pan en bewaar het op een warme plaats
Giet de boter zoveel mogelijk weg en zet de koekenpan weer op het vuur