Pannenkoekje met Grand Marnier
Crêpes Suzette is één van de vele recepten van de grootmeester van de Haute Cuisine, Maître Auguste Escoffier. En ook dit recept, zoals heel veel van zijn recepten, wordt aan alle kanten verbasterd. Ook wij zullen ons hieraan schuldig maken in dit recept. Waarom? Ach, gewoon lekker! Maar….we willen wel even de moeite nemen om het originele, nogal bescheiden, recept hier weer te geven:
Bakken met beslag A (zie boven), geparfumeerd met curaçao en mandarijnsap. Met romige boter bestrijken, geparfumeerd met curaçao en mandarijnsap.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Haal van het vuur en serveer, eventueel met een bol vanille-ijs.
Schenk hierbij een fruitige schuimwijn of een zoete dessertwijn. Een Clairette du Languedoc, bijvoorbeeld.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!