Corned Beef. Zijn dat niet van die blikjes?
Jazeker wel. Deze blikjes zullen onze ouders en grootouders zich nog lang herinneren. De Canadese en Amerikaanse soldaten die Nederland bevrijdden hadden ze bij zich en voor velen was het het eerste fatsoenlijke voedsel dat men zag na maanden van ontbering. Maar toch…corned beef uit een blikje en deze waanzinnig lekkere corned beef van brisket, thuis gemaakt, dat is natuurlijk wel een wereld van verschil.
Brisket. Veelzijdig stuk vlees.
Brisket is een stuk rundvlees uit de borst dat enorm populair is in de Verenigde Staten en daarbuiten steeds meer veld wint. In de VS wordt het veel op de grill gebruikt en zijn meest populaire bestemming is natuurlijk de wereldberoemde corned beef, een recept dat is meegenomen door de Ierse immigranten.
Makkelijk te maken. Met geduld.
Corned beef zelf thuis maken is niet moeilijk. Wel is het een lang proces dus neem vooral de tijd.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Stevige rode wijn. Bordeaux bijvoorbeeld, maar dan niet te jong en wel een die goed op dronk is. Maar aangezien het een Iers recept is – wat dacht u van een mooi glas Guinness?
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!