Print opties

Corned Beef and cabbage

Corned beef and cabbage recept

Paddy's Day favorite

Cuisine ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 3 min Cook Time: 15 uur Total Time: 15 uren 3 minuten
Servings 10
Beschrijving

St. Patrick’s Day. Een heerlijke Ierse traditie
17 maart vieren de Ieren feest. Met heel veel groen bier en lekker eten. Corned beef en kool mogen niet ontbreken? Jawel hoor: het is namelijk wél een Ierse traditie, maar dan wel van de Ierse diaspora n de Verenigde Staten. Er wordt wel vaker gezegd dat sommige typisch Amerikaanse zaken van oorsprong Europees zijn. Hamburgers bijvoorbeeld. Met Corned Beef and Cabbage is het helaas al niet anders. Maar ach - het is wel gewoon heel erg lekker.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 2,5 kilogram brisket
  • 200 grammen grof zeezout
  • 2 eetlepels salpeter
  • 1 kaneelstok
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 8 kruidnagels
  • 8 pimentkorrels
  • 12 jeneverbessen
  • 2 blaadjes laurier (gekneusd)
  • 1/2 eetlepels gember (vers gemalen)
  • 1 kilogram ijsblokjes
  • 1 ui (middelgroot, in kwarten)
  • winterpeen
  • bleekselderij
  • 2-3 liters water
  • Keuekengerei:
  • cocotte (of soeppan)
Instructies
  1. Voorbereiding

    • Maak een mooie corned beef. Volg deze link voor het recept. Of koop kant-en-klaar

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Zet een koekenpan met dikke bodem op het vuur
    • Snij de kool in 12 partjes
    • Bestrooi ze met zout
    • Doe een el. olie in de pan
    • Kleur de kool even in de olie, ongeveer 3 minuten per zijde
    • Leg het stuk gare corned beef op een bakblik
    • Voeg de stukken kool toe
    • Bak in 12-15 minuten tot de kool gaar is. Klaar!
  2. Serveertip:

    Snij de corned beef in dunne plakken (trancheren) en leg deze dakpansgewijs op de borden. Garneer af met de kool en bestrooi met wat vers gehakte peterselie.

  3. Wat drinken we erbij?

    Wat dacht u van een mooi glas Guinness?

Keywords: Ierland, Ireland, Britse eilanden, brisket, slow cooking

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!