Corned Beef and cabbage

Traditioneel Amerikaans-Iers recept
Corned beef and cabbage recept pinit

Paddy’s Day favorite

Corned Beef and cabbage

Difficulty: Beginner Prep Time 3 min Cook Time 15 uur Total Time 15 uren 3 minuten
Servings: 10

Description

St. Patrick’s Day. Een heerlijke Ierse traditie
17 maart vieren de Ieren feest. Met heel veel groen bier en lekker eten. Corned beef en kool mogen niet ontbreken? Jawel hoor: het is namelijk wél een Ierse traditie, maar dan wel van de Ierse diaspora n de Verenigde Staten. Er wordt wel vaker gezegd dat sommige typisch Amerikaanse zaken van oorsprong Europees zijn. Hamburgers bijvoorbeeld. Met Corned Beef and Cabbage is het helaas al niet anders. Maar ach - het is wel gewoon heel erg lekker.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keuekengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding

    • Maak een mooie corned beef. Volg deze link voor het recept. Of koop kant-en-klaar

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Zet een koekenpan met dikke bodem op het vuur
    • Snij de kool in 12 partjes
    • Bestrooi ze met zout
    • Doe een el. olie in de pan
    • Kleur de kool even in de olie, ongeveer 3 minuten per zijde
    • Leg het stuk gare corned beef op een bakblik
    • Voeg de stukken kool toe
    • Bak in 12-15 minuten tot de kool gaar is. Klaar!
  2. Serveertip:

    Snij de corned beef in dunne plakken (trancheren) en leg deze dakpansgewijs op de borden. Garneer af met de kool en bestrooi met wat vers gehakte peterselie.

  3. Wat drinken we erbij?

    Wat dacht u van een mooi glas Guinness?

Keywords: Ierland, Ireland, Britse eilanden, brisket, slow cooking

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?