Schnitzel met ham en kaas
Wie kent de Cordon Bleu nou niet? Een blauw lintje (want dat betekent het), een van de meest begeerde onderscheidingen van aanstormend culinair talent in Frankrijk en ver daarbuiten. Naar deze ambitieuze knapen en meiden is de Cordon Bleu vernoemd, een met kaas en ham gevulde schnitzel die menig verhemelte heeft bekoord.
Cordon bleu werd oorspronkelijk gemaakt van kip of kalkoen. Tegenwoordig zien we ook veel varken en kalf. Het geniet de voorkeur om te beginnen met een naturel lapje vlees dat pas na alle handelingen wordt gepaneerd. Zo krijgt u een egalere korst, ook op de plaats waar u het vlees insnijdt voor de vulling. Maar beginnen met een gepaneerde schnitzel kan in principe ook. Afhankelijk van waar u mee begint, een heel stuk vlees, ongepaneerde schnitzels die al zijn geplet, of kant-en-klaar gepaneerde schnitzels, kiest u waar u in de lijst van handelingen hieronder “instapt”:
Rood? Beaujolais! Wit? Meursault of Touraine!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!