Print opties

BBQ-marinade Churrasco

Argentijnse BBQ-marinade

Cooking Method ,
Courses ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Rest Time: 15 min Total Time: 25 minuten
Beschrijving

Marinades, wet rubs, injectievloeistoffen...er komt heel wat kijken bij barbecueën. We houden het hier simpel. Experimenteer en verzin uw eigen marinade. Dit is een receptje om een beginnetje te maken. Van hieraf wordt het een kwestie van proberen, volharden en testen.

Ingrediënten
    +/- halve liter:
  • 2 bollen knoflook (10-20 tenen)
  • 4 theelepels zout (kan ook later, na het grillen)
  • 2 eetlepels zwarte peperkorrels
  • 200 milliliters sinaasappelsap
  • 50 milliliters limoensap (lime)
  • 50 milliliters citroensap
  • 1 ui (middelgroot, fijn gehakt)
  • 2 theelepels oregano (poeder)
  • 200 milliliters olijfolie
  • Keukengerei:
  • Vijzel
Instructies
  1. Wel of geen zout?

    • Gebruik wel of geen zout, dat kunt u ook later toevoegen bij het grillen. Van zout droogt vlees eerder uit op de grill dus velen kiezen ervoor het vlees pas op het allerlaatst te zouten
  2. Alles in de vijzel

    • Doe de knoflook, (eventueel) het zout,  en de peperkorrels in een vijzel en plet tot een smeuïge massa
    • Giet over in een kom en roer er de vruchtensappen, de oregano en de ui doorheen
  3. Klop nu de de olijfolie erdoorheen tot een mooie emulsie ontstaat. Klaar!

  4. Tip

    Deze marinade is in de koelkast vrij lang houdbaar in een goed afgesloten glazen pot.

Keywords: barbecue, bbq, marinade, rub, Indiaas, Bangladesh, Bengaals

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!