Fondant au chocolat avec son bavarois aux poires et poires
Fondant au chocolat - recept met een ster
Een levensgevaarlijk recept. Niet omdat het giftige stoffen bevat, wel omdat dit zo lekker is dat je niet op kunt houden als het voor je staat. Dus heeft u iemand die u wilt uitnodigen bij u thuis en nooit meer wil laten gaan? Dit is uw recept!
Welke peren?
U kunt voor deze perenbavarois eigenlijk elke handpeer gebruiken. Het is belangrijk dat de peren goed rijp zijn. Zodra de peren geschild zijn neigen ze te verkleuren. Probeer dat voor te zijn, om een mooie, fris uitziende bavarois te kunnen serveren.
Voorbereidingen voor de fondant:
Oven voorverwarmen op 190 C°.
Bereiding van de fondant:
Voorbereiding voor de bavarois:
Bereiding:
Chocoladewaaier
Om uw dessert mooi af te garneren kunt u bijvoorbeeld een waaier van chocolade maken. Leg een marmeren plaat in de diepvries. Smelt au bain marie wat chocolade. Haal de ijskoude plaat uit de diepvries en leg er een laagje bakpapier op. Stort de chocola uit op de plaat en strijk flinterdun uit met een paletmes. Laat afkoelen, verwijder het papier en breek voorzichtig in stukken, groot genoeg om een mooi dessert mee te creëren. Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!