Print opties

Chinese vijfkruidenpeper

Rub en kruidenmengsel uit de Chinese keuken

Cooking Method
Cuisine ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 5 min Total Time: 10 minuten
Servings 6
Beschrijving

Vijfkruidenpeper
Zoals de naam al verklapt is het een mix van 5 kruiden.  Deze blijft weken goed in een afgesloten pot, dus u kunt het mengsel ruim van tevoren maken. Elk kruid apart spreekt een bepaald gebied van onze smaak aan: Zoet, zuur, zout, bitter, scherp. Het mengsel bestaat uit peper, kruidnagel, steranijs, kaneel en venkel. Het is in de betere winkels te koop. U kunt het zelf ook zelf maken. Hier ziet u de samenstelling en het recept:

Ingrediënten
  • 2 eetlepels zwarte peper
  • 8 steranijs (hele sterren)
  • 1/2 theelepels kruidnagel
  • 3 theelepels kaneel (gedroogd, gebroken)
  • 3 theelepels venkelzaad (klein)
  • Keukengerei
  • Keukenmachine
  • Koekenpan
  • Vijzel
  • Hakmolen
Instructies
    • Rooster de peperkorrels en de steranijs twee minuten in een droge hete koekenpan.
    • Maal ze daarna fijn in een stenen vijzel, koffiemolen of keukenmachine tot een fijn poeder is ontstaan.
    • Breek de kaneelstokjes in kleine stukjes, en maal deze ook tot een fijn poeder.
    • Maal vervolgens achter elkaar de kruidnagels en de venkelzaadjes.
    • Meng nu de vijf kruiden bij elkaar en maal het geheel nogmaals tot u een egaal poeder heeft.
Keywords: saus, marinade, kruidenmengsel, grillen

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!