Chinese vijfkruidenpeper

pinit

Rub en kruidenmengsel uit de Chinese keuken

Chinese vijfkruidenpeper

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 5 min Total Time 10 minuten
Servings: 6

Description

Vijfkruidenpeper
Zoals de naam al verklapt is het een mix van 5 kruiden.  Deze blijft weken goed in een afgesloten pot, dus u kunt het mengsel ruim van tevoren maken. Elk kruid apart spreekt een bepaald gebied van onze smaak aan: Zoet, zuur, zout, bitter, scherp. Het mengsel bestaat uit peper, kruidnagel, steranijs, kaneel en venkel. Het is in de betere winkels te koop. U kunt het zelf ook zelf maken. Hier ziet u de samenstelling en het recept:

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

    • Rooster de peperkorrels en de steranijs twee minuten in een droge hete koekenpan.
    • Maal ze daarna fijn in een stenen vijzel, koffiemolen of keukenmachine tot een fijn poeder is ontstaan.
    • Breek de kaneelstokjes in kleine stukjes, en maal deze ook tot een fijn poeder.
    • Maal vervolgens achter elkaar de kruidnagels en de venkelzaadjes.
    • Meng nu de vijf kruiden bij elkaar en maal het geheel nogmaals tot u een egaal poeder heeft.
Keywords: saus, marinade, kruidenmengsel, grillen

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?