Chinese vijfkruidenpeper
Rub en kruidenmengsel uit de Chinese keuken
Chinese vijfkruidenpeper
Description
Vijfkruidenpeper
Zoals de naam al verklapt is het een mix van 5 kruiden. Deze blijft weken goed in een afgesloten pot, dus u kunt het mengsel ruim van tevoren maken. Elk kruid apart spreekt een bepaald gebied van onze smaak aan: Zoet, zuur, zout, bitter, scherp. Het mengsel bestaat uit peper, kruidnagel, steranijs, kaneel en venkel. Het is in de betere winkels te koop. U kunt het zelf ook zelf maken. Hier ziet u de samenstelling en het recept:
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
- Rooster de peperkorrels en de steranijs twee minuten in een droge hete koekenpan.
- Maal ze daarna fijn in een stenen vijzel, koffiemolen of keukenmachine tot een fijn poeder is ontstaan.
- Breek de kaneelstokjes in kleine stukjes, en maal deze ook tot een fijn poeder.
- Maal vervolgens achter elkaar de kruidnagels en de venkelzaadjes.
- Meng nu de vijf kruiden bij elkaar en maal het geheel nogmaals tot u een egaal poeder heeft.