Print opties

Cerises flambées

Geflambeerde kersen met ijs

Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 2 min Total Time: 12 minuten
Servings 4
Beschrijving

Zondig lekker

Lekker ouderwets. Mierzoet, slecht voor de lijn, verslavend van smaak. Iedereen zou dit een keer moeten proeven. “Napels zien dan sterven”… ? Wat is er nou mooier dan een duik in een zondig lekker dessert?

Ingrediënten
  • 4 bollen schepijs (vanille of stracciatella)
  • 1 flinke scheut Triple Sec of andere zoete likeur (neutrale smaak)
  • 2 theelepels aardappelzetmeel
  • 500 grammen kersen (uit blik of zelf ontpit en gekookt)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Keukengerei:
  • IJsschep
Instructies
  1. WELKE KERSEN?

    Maak het uzelf moeilijk: koop kersen in de Betuwe, pit ze, kook ze en voilà.. Of….pak een blik of een pot kersen op lichte siroop. Kan best. Hetzelfde geldt voor het ijs: haal uw ijsmachine tevoorschijn en leef erop los in de keuken tot een prachtige variant van vanille-ijs ontstaat, al dan niet met chocoladevlokken. Of…haal een lekkere bak kant-en-klaar ijs. De rest is zo gebeurd.

  2. BRENG AAN DE KOOK

    Hou een paar eetlepels vocht apart en breng de kersen aan de kook in de rest van hun eigen vocht.

  3. ZETMEEL AANZETTEN

    Meng het vocht  dat u apart hebt gehouden met het aardappelzetmeel.

  4. BINDEN

    Voeg het mengsel bij de warme kersen en laat de kersen binden tot een mooie gladde kersensaus.

  5. TRIPLE SEC

    Giet een flinke scheut zoete likeur (Triple Sec, bruidstranen, iets met niet al te veel smaak behalve zoet en alcohol) bij de kersen en...

  6. FLAMBEREN

    ...steek de alcohol aan. Laat de alcohol uitbranden. Schep nog eens om. Klaar! Serveer warm met een fikse bol ijs.

Keywords: kersen, saus, ijs, room

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!