Geflambeerde kersen met ijs
Lekker ouderwets. Mierzoet, slecht voor de lijn, verslavend van smaak. Iedereen zou dit een keer moeten proeven. “Napels zien dan sterven”… ? Wat is er nou mooier dan een duik in een zondig lekker dessert?
Maak het uzelf moeilijk: koop kersen in de Betuwe, pit ze, kook ze en voilà.. Of….pak een blik of een pot kersen op lichte siroop. Kan best. Hetzelfde geldt voor het ijs: haal uw ijsmachine tevoorschijn en leef erop los in de keuken tot een prachtige variant van vanille-ijs ontstaat, al dan niet met chocoladevlokken. Of…haal een lekkere bak kant-en-klaar ijs. De rest is zo gebeurd.
Hou een paar eetlepels vocht apart en breng de kersen aan de kook in de rest van hun eigen vocht.
Meng het vocht dat u apart hebt gehouden met het aardappelzetmeel.
Voeg het mengsel bij de warme kersen en laat de kersen binden tot een mooie gladde kersensaus.
Giet een flinke scheut zoete likeur (Triple Sec, bruidstranen, iets met niet al te veel smaak behalve zoet en alcohol) bij de kersen en...
...steek de alcohol aan. Laat de alcohol uitbranden. Schep nog eens om. Klaar! Serveer warm met een fikse bol ijs.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!