Cerises flambées

Lekker ouderwets decadent toetje
pinit

Geflambeerde kersen met ijs

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 2 min Total Time 12 minuten
Servings: 4

Description

Zondig lekker

Lekker ouderwets. Mierzoet, slecht voor de lijn, verslavend van smaak. Iedereen zou dit een keer moeten proeven. “Napels zien dan sterven”… ? Wat is er nou mooier dan een duik in een zondig lekker dessert?

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. WELKE KERSEN?

    Maak het uzelf moeilijk: koop kersen in de Betuwe, pit ze, kook ze en voilà.. Of….pak een blik of een pot kersen op lichte siroop. Kan best. Hetzelfde geldt voor het ijs: haal uw ijsmachine tevoorschijn en leef erop los in de keuken tot een prachtige variant van vanille-ijs ontstaat, al dan niet met chocoladevlokken. Of…haal een lekkere bak kant-en-klaar ijs. De rest is zo gebeurd.

  2. BRENG AAN DE KOOK

    Hou een paar eetlepels vocht apart en breng de kersen aan de kook in de rest van hun eigen vocht.

  3. ZETMEEL AANZETTEN

    Meng het vocht  dat u apart hebt gehouden met het aardappelzetmeel.

  4. BINDEN

    Voeg het mengsel bij de warme kersen en laat de kersen binden tot een mooie gladde kersensaus.

  5. TRIPLE SEC

    Giet een flinke scheut zoete likeur (Triple Sec, bruidstranen, iets met niet al te veel smaak behalve zoet en alcohol) bij de kersen en...

  6. FLAMBEREN

    ...steek de alcohol aan. Laat de alcohol uitbranden. Schep nog eens om. Klaar! Serveer warm met een fikse bol ijs.

Keywords: kersen, saus, ijs, room

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?