Cannelloni ricotta e spinaci con besciamella

Cannelloni met spinazie en ricotta in bechamelsaus
pinit

Cannelloni ricotta e spinaci con besciamella

Difficulty: Gevorderd Prep Time 65 min Cook Time 30 min Total Time 1 uur 35 minuten
Servings: 6

Description

Cannelloni
Letterlijk "grote kleine pijpjes". Een pastasoort die familie is van lasagne en crespelle Heerlijke rolletjes met een vleesvulling of met ricotta en spinazie, die in de oven worden gebakken.  Er zijn echter vele variaties, zelfs zoete vullingen bestaan.  Cannelloni worden gegeten met tomatensaus (sugo) en met roomsaus van aller aard.

Zelf maken? Tuurlijk!
Lege cannellonihulsen (zie afb.) zijn in de winkel te koop. zelfgemaakte cannelloni zijn natuurlijk niet te evenaren. We nemen u mee door het recept:

Pasta ripiena
Pasta met vulling. De meest bekende is wel de raviolo, maar ons Noord-West-Europeanen staat nog het een en ander te wachten: agnolotti, cannelloni, conchiglie, fagottini, paccheri, pansotti, tortelli, tortellini, anolini, caramelle, casonsei, mezzelune, triangoli… 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. Oven
    Voorverwarmen op 200° C

    Wassen
    Was de spinazie. Verwijder de hardere stelen. Doe in een pan met alleen het lekwater op de bladeren en stoof de groente gaar (5-10 minuten) op een laag vuur. Stort de spinazie in een zeef en laat afkoelen. Druk er vervolgens met een houten spatel of lepel zo veel mogelijk vocht uit.

  2. Bereiding:
    • Snij/hak de spinazie hierna fijn met een “mezzaluna” of goed keukenmes.
  3. Mengen

    Meng de spinazie, de ricotta en 80 g van de geraspte Parmezaan in een kom tot een glad geheel.

  4. Pasta maken of kopen?

    Gaat u voor zelfgemaakte pasta? Bravo! Klik dan op deze link en volg de aanwijzingen. Gaat u voor kant-en-klare gedroogde cannelloni uit de winkel, blancheer deze dan nu 2 minuten in kokend water. Laat ze afkoelen. 

    Pastamachientje
  5. Maak van uw pastavellen rechthoeken m.b.v. een mes of een deegsteker.

  6. Vul een spuitzak met het ricottamengsel en breng een dikke sliert op de rechthoeken aan.

  7. Rol de cannelloni op. Heeft u kant-en-klare hulsen, vul deze dan met het ricottamengsel.

  8. Maak een mooie bechamelsaus (zie recept).

    • Beboter een ovenvaste schaal die groot genoeg is om alle cannelloni in één laag te bevatten
    • Giet één pollepel bechamel over de bodem van de schaal en verdeel deze met een spatel
    • Leg de cannelloni in de schaal...
  9. ..bedek ze met de rest van de béchamel en rasp de resterende Parmezaan er overheen.

  10. Bak de cannelloni in 20 minuten gaar in de (hout)oven. Zet in een conventionele oven vervolgens de grill een minuut of 5 aan voor een lekker krokant korstje. Klaar!

    Ready to go?
  11. Custoza. What else?

    wijntip witte wijn
Keywords: ravioli, pasta ripiena, vulling

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?