Print opties

Canadese zalmcarpaccio

Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 400 zalmfilet (vers)
  • Zonnebloemolie
  • 100 eetlepels mosterd (fijn, zoet)
  • mosterd (fijn, scherp)
  • bieslook (naar behoeven)
  • 1 eetlepel honing
  • Keukengerei:
  • Zalmmes
  • Penseel
  • Salamander (of oven met grill)
Instructies
  1. Voorbereiding:
    • Snij de zalmfilet zo dun mogelijk in plakjes. Als u voor zalm met huid heeft gekozen, kunt u de huid gebruiken voor het bereiden van visfumet (klik voor recept). 
    • Maak een samenhangend sausje van de eierdooier, de olie, de twee soorten mosterd en de honing.
  2. Bereiding:
    • Smeer met een kwastje een flinke laag saus op de borden.
    • Drapeer hierop de vis. Smeer nu de bovenkant van de carpaccio in met wat saus.
    • Zet de borden heel kort onder een hete ovengrill of salamander. De bedoeling is niet dat de vis gaart, alleen even op temperatuur komt.
    • Garneer af met wat fijngesneden bieslook en een toefje garnituur, bijvoorbeeld rucola. Klaar!
Keywords: salmon, Christmas, Canadian

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!