Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
400 zalmfilet (vers)
Zonnebloemolie
100 eetlepels mosterd (fijn, zoet)
mosterd (fijn, scherp)
bieslook (naar behoeven)
1 eetlepel honing
Keukengerei:
Zalmmes
Penseel
Salamander (of oven met grill)
Instructies
Voorbereiding:
Snij de zalmfilet zo dun mogelijk in plakjes. Als u voor zalm met huid heeft gekozen, kunt u de huid gebruiken voor het bereiden van visfumet (klik voor recept).
Maak een samenhangend sausje van de eierdooier, de olie, de twee soorten mosterd en de honing.
Bereiding:
Smeer met een kwastje een flinke laag saus op de borden.
Drapeer hierop de vis. Smeer nu de bovenkant van de carpaccio in met wat saus.
Zet de borden heel kort onder een hete ovengrill of salamander. De bedoeling is niet dat de vis gaart, alleen even op temperatuur komt.
Garneer af met wat fijngesneden bieslook en een toefje garnituur, bijvoorbeeld rucola. Klaar!
Keywords:
salmon, Christmas, Canadian
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!