Print opties

Calamares met rijstvulling

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 30 min Cook Time: 4 min Total Time: 34 minuten
Servings 2
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 2 calamares (pijlstaartinktvissen)
  • 150 grammen rijst (Pandan)
  • 2 eetlepels Thaise curry (rood)
  • 3 eetlepels brinjal
  • 1,5 ui (fijn gehakt)
  • 2 tenen knoflook (grof gehakt)
  • 1 eetlepel sugo (zie recept)
  • olijfolie (naar behoeven)
  • zout&peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Tandenstokers
  • Grillplaat (of BBQ)
  • Penseel
Instructies
    • Kook de rijst. Giet af
    • Zet een pannetje op met wat olijfolie
    • Fruit daarin de ui en de knoflook maar laat deze niet te sterk kleuren
    • Voeg nu de Thaise curry, de sugo (klik voor recept) toe en roer goed door elkaar
    • Voeg vervolgens de brinjal (aziatische auberginepasta) en daarna meteen de gekookte rijst toe
    • Vul met dit mengsel de calamares tubes en sluit ze af met een tandenstoker
    • Wrijf de calamarestubes licht in met knoflook en olijfolie en leg ze op een gloeiend hete barbecue of grillplaat
    • Blijf ze insmeren met olijfolie, met behulp van een penseel
  1. Calamaris

    Draai ze om wanneer de onderkant gaar is (3-4 min) en gaar nu de bovenkant (3-4 min). Klaar!

  2. Snijd de calamares voorzichtig met een mes in om de vulling op het bord mooi tot zijn recht te laten komen.Serveer met een lekker side dish. Op de foto is de calamares geserveerd met dezelfde rijst als de vulling – ook een optie.

  3. wijntip witte wijn

    Heel lichte, heel droge witte wijn. IJskoud.

Keywords: calameris, pijlstaartinktvis, oosterse keuken

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!