Cabillaud à la nage
Kabeljauwfilet op zwemles
Kabeljauwfilet op zwemles
Cabillaud à la nage
Description
Groentebouillon
Voor dit gerecht heeft u groentebouillon (brodo vegetale) nodig. Het leukste is natuurlijk om die zelf te maken. Maar ja, niet iedereen heeft daar tijd voor en zin in. Geen paniek: het kan ook met water. Mocht u het toch zelf willen proberen, hier vindt u een goed recept. Eet smakelijk!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
GROENTEN BEETGAAR KOKEN
- Snij de selderij, de ui, de prei en de peen in brunoise
- Hak de peterselie
- Schil en snij de aardappel parmentier
- Kook de groenten en de peterselie in een paar minuten beetgaar in de groentenbouillon (klik voor recept). In water kan ook
- Kruid de kabeljauwmoten met wat zout
Kabeljauw pocheren
- Giet een beetje van de bouillon af. Houdt een klein bodempje over, met de daarin gegaarde groente
- Leg de moeten kabeljauw er bovenop, temper de hittebron tot matig en suit de pan af met een deksel
-
- Draai de kabeljauw na 1-2 minuten voorzichtig om met een spatel
- Verwijder de moten na nog eens 2 minuten en hou ze apart
- Voeg een scheut witte wijn toe aan de bouillon en laat deze een tijdje verdampen
- Voeg dan de klont boter toe
- Wanneer de boter volledig is gesmolten kunt u de borden opmaken
-
Serveer de bouillon met de groenten in een diep bord en leg de moten kabeljauw er bovenop. Klaar!
-
Een mooie Sancerre. Deze bijvoorbeeld.