Cabillaud à la nage

Kabeljauwfilet op zwemles
pinit

Kabeljauwfilet op zwemles

Cabillaud à la nage

Difficulty: Beginner Cook Time 10 min Total Time 10 minuten
Servings: 4

Description

Groentebouillon
Voor dit gerecht heeft u groentebouillon  (brodo vegetale) nodig. Het leukste is natuurlijk om die zelf te maken. Maar ja, niet iedereen heeft daar tijd voor en zin in. Geen paniek: het kan ook met water. Mocht u het toch zelf willen proberen, hier vindt u een goed recept. Eet smakelijk!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. GROENTEN BEETGAAR KOKEN

    • Snij de selderij, de ui, de prei en de peen in brunoise
    • Hak de peterselie
    • Schil en snij de aardappel parmentier
    • Kook de groenten en de peterselie in een paar minuten beetgaar in de groentenbouillon (klik voor recept). In water kan ook
    • Kruid de kabeljauwmoten met wat zout

    Kabeljauw pocheren

    • Giet een beetje van de bouillon af. Houdt een klein bodempje over, met de daarin gegaarde groente
    • Leg de moeten kabeljauw er bovenop, temper de hittebron tot matig en suit de pan af met een deksel
    • Draai de kabeljauw na 1-2 minuten voorzichtig om met een spatel
    • Verwijder de moten na nog eens 2 minuten en hou ze apart
    • Voeg een scheut witte wijn toe aan de bouillon en laat deze een tijdje verdampen
    • Voeg dan de klont boter toe
    • Wanneer de boter volledig is gesmolten kunt u de borden opmaken
  2. Serveer de bouillon met de groenten in een diep bord en leg de moten kabeljauw er bovenop. Klaar!

  3. Een mooie Sancerre. Deze bijvoorbeeld.

    wijntip witte wijn

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?