Print opties

Brochettes van ossenhaas met broccolipuree en courgettes

joden
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 35 min Cook Time: 10 min Total Time: 45 minuten
Servings 4
Ingrediënten
  • 600 grammen ossenhaas (diamanthaas, ossenhaaspunten kan ook)
  • 2 aardappelen (middelgroot, vastkokend)
  • witte wijn (naar behoeven)
  • 1 sjalot
  • boter (naar behoeven)
  • 1 teen knoflook (naar behoeven)
  • olijfolie
  • zout&peper
  • 1 stronk broccoli (niet te klein)
  • verse koriander (naar smaak)
  • 1,5 liters runderbouillon (zie recept)
  • Keukengerei
  • Aluminiumfolie
  • Bamboestokken
  • Barbecue (of grillplaat)
  • Knoflookpers
  • Staafmixer
  • Spuitzak
  • Zeef
Instructies
  1. Voorbereiding:
    • Snij de zijkanten van de courgette af (ongeveer 8 mm dik) en snij daar een brunoise (kleine, recht afgesneden blokjes) van
    • Hou deze apart
    • Was en schil de aardappelen
  2. Bereiding:
    • Kook de aardappelen in de runderbouillon (klik voor recept) gaar
    • Doe halverwege de kooktijd de broccoli erbij
    • Doe een minuut of vijf voor het einde ook het hart van de courgette erbij
    • Giet af en laat goed uitlekken
    • Maak van het geheel met de staafmixer een stevige puree
    • Voeg wat boter toe voor de smeuïgheid
    • Mocht het te droog worden, doe er dan wat van het kookvocht bij
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Laat een gesnipperde sjalot glazig worden in wat boter op middelmatig vuur (glaceren)
    • Zeef daarna de sjalot uit de boter met een zeef of een schuimspaan en doe de apart gelegde blokjes courgette in de pan
    • Schep een aantal keren om, en voeg vervolgens een scheut witte wijn toe
    • Stoof tot beetgaar
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Kruid het vlees met zout en peper en rijg het aan de pennen (wij hebben bamboepennen gebruikt. Metaal kan natuurlijk ook prima)
    • Wrijf het vervolgens in met olijfolie en knijp er wat knoflook over uit met de knoflookpers
    • Grill de brochettes op de BBQ, een gloeiend hete grillplaat of in een koekenpan zonder verdere toevoeging van vet
    • Het vlees moet binnenin rare tot medium-rare worden.
  3. Serveertip:

    Doe de puree in een spuitzak en spuit de puree op de warme borden. Garneer af met de brunoise van courgette.

  4. Wijntip:

    Een mooie ronde rosé.

Keywords: ossenhaas, biefstuk, brochette, spies, courgette

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!