Print opties

Brochette van zalm met wokgroente

Cooking Method ,
Courses ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 6 min Total Time: 11 minuten
Servings 4
Beschrijving

Zalm van de grill is heerlijk. Het kan op de barbecue, het kan op uw fornuis op een grillplaat of op een grillpan.

Ingrediƫnten
  • 400 grammen zalmfilet
  • olijfolie (naar behoeven)
  • zout&peper (of kruidenmix)
  • Garnituur:
  • 400 grammen wokgroente
  • woksaus (eventueel)
  • Keukengerei:
  • 4 Bamboestokken
  • Barbecue (of grillplaat)
Instructions
    • Snij de zalm in mooie min of meer gelijke blokken
    • Rijg deze aan de bamboestokken
    • Kruid de zalm met zout en peper of kruidenmix en wrijf ze in met olijfolie
  1. Wok uw wokgroente naar smaak. Een beetje een Oosterse twist kan geen kwaad

  2. Grill ondertussen de zalmbrochettes op een hete barbecue of grillplaat, 1 minuutje per zijde. Blijf erop letten dat de brochette niet aan de grill gaat kleven, anders trekt u de vis van de stok af bij het omdraaien.

  3. Serveer de brochette op een bedje wokgroente. Klaar!

Keywords: zalm, spies, barbecue

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!