Print opties

Bresaola van gedroogde hertenham

Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Total Time: 5 minuten
Servings 10
Ingrediënten
  • 8-10 plakjes p.p. gedroogde hertenham
  • 1 handjevol rucola (eventueel)
  • paar druppels citroensap
  • paar zwarte peperkorrels (per bord)
  • 1 scheut olijfolie (per bord)
  • 1 takje verse dragon (per bord, eventueel)
  • paar plakjes citroen
  • Keukengerei:
  • Snijmachine
Instructies
      • Zet de borden klaar.
      • Snij de hertenham flinterdun en drapeer een stuk of 8-10 plakjes op ieder bord, eventueel op een bedje van rucola of bestrooi de borden er losjes mee
      • Leg een paar pakjes citroen op de borden of druppel er wat citroensap op
      • Maak af met een scheut verse extra vergine olijfolie, het liefst ongefilterde
      • Garneer af met een takje verse dragon. Klaar!

      Serveertip:
      Bresaola is lekker met brood. Wild combineert goed met zoet, dus wij adviseren een iets zoetere broodsoort, zoals maisbrood of, nog beter, briochebrood.

  1. Wijntip:wijntip witte wijn

    Een ijskoude Falanghina of Greco di tufo, en dan het liefst op een zonovergoten terrasje met uitzicht over de Baai van Napels en de Vesuvius, met, op de achtergrond, een opname van Pavarotti die luidkeels “Te voio bééééénn’ assai, ma tanto tanto béééééne ssai!“(*) inzet. De dag kan niet meer kapot.

    (*) Lucio Dalla: "Caruso"

Keywords: punt d'anca, broodbeleg, vleeswaren, Lombardije, hertenham, wild

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!