Print opties

Bresaola – een alternatief op carpaccio

Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Total Time: 5 minuten
Servings 6
Ingrediënten
  • 8-10 plakjes p.p. bresaola
  • paar krullen Parmezaanse kaas of Grana Padano (per bord)
  • 1 handjevol rucola (eventueel)
  • paar druppels citroensap
  • paar pijnboompitten (per bord)
  • 1 scheut olijfolie (per bord)
  • Keukengerei:
  • Snijmachine
Instructies
    • Zet de borden klaar.
    • Snij de bresaola flinterdun en drapeer een stuk of 8-10 plakjes op ieder bord, eventueel op een bedje van rucola of bestrooi de borden er losjes mee
    • Rasp er daarna eventueel heel dunne plakjes Parmezaanse kaas overheen
    • Leg een paar pakjes citroen op de borden of druppel er wat citroensap op
    • Maak af met een scheut verse extra vergine olijfolie, het liefst ongefilterde. Klaar!

    Serveertip:
    Bresaola is lekker met brood.

  1. Wijntip:wijntip witte wijn

    Een ijskoude Falanghina of Greco di tufo, en dan het liefst op een zonovergoten terrasje met uitzicht over de Baai van Napels en de Vesuvius, met, op de achtergrond, een opname van Pavarotti die luidkeels “Te voio bééééénn’ assai, ma tanto tanto béééééne ssai!“(*) inzet. De dag kan niet meer kapot.

    (*) Lucio Dalla: "Caruso"

Keywords: punt d'anca, broodbeleg, vleeswaren, Lombardije

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!