Print opties

Borstplaat van roomboter

Difficulty Beginner
Tijd
Cook Time: 10 min Rest Time: 1 uur Total Time: 1 uur 10 minuten
Beschrijving

Internationaal gerecht
Zelfs in Spanje wordt dit gerecht bereid. Sterker nog: De uitvinder ervan WOONT in Spanje! Ja hoor, jullie begrijpen ons goed! Dit recept is van de hand van niemand minder dan Piet Culinair, de chef-kok van Sinterklaas! Een bijzondere samenstelling van bestanddelen die leiden tot een hééééérlijk avondje……

 

Ingrediënten
  • 500 grammen suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 milliliters room
  • 10 grammen roomboter (+ wat extra's om in te vetten)
  • Keukengerei:
  • Bakpapier
  • Steekvormpjes (net zo veel als u borstplaatjes maakt)
Instructies
    • Bereiding:
      Laat de suiker met de vanillesuiker, de boter en de room in een pan met dikke bodem smelten
    • Roer tot de suiker helemaal gesmolten is
    • Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het geheel dikker wordt en langs de rand hard wordt
    • Leg een borstplaatmatje op bakpapier en vet het licht in
    • Schenk de suikermassa in de vormpjes
    • Laat ze goed hard worden en verwijder de mat. Klaar!
Keywords: sint, piet, snoep, borstplaat, strooigoed

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!