Heerlijke, oer-Hollandse stamppot met aardappelen, snijbonen en witte bonen. Lekker Nederlands. Wij doen er dit keer verse worst, spek en bakleverworst bij. Genieten.
Als u niet start met bonen uit blik maar met gedroogde, wel ze dan een nacht van tevoren in ruim water.
Wel ondertussen de verse worst in net niet kokend water (5 minuten). Kijk voor uitleg over hoe verse worst het beste te bereiden is op deze pagina.
Braad de worst vervolgens om en om in boter op een middelhoog vuurtje.
Bak ook de speklappen uit naar eigen smaak. Sommigen houden van krokant, anderen juist weer niet. Kruid ze – als ze dat niet zijn – met de kruidenmix of met peper en zout.
Snij de bakleverworst in plakken van net geen centimeter en bak ze in ruim boter op matig vuur, 3-4 minuten aan beide kanten.
Serveer met een heerlijke jus die u kunt maken door het bakvocht van de worst op te vangen. Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!