Blote billetjes in het gras
Blote billetjes in het gras
Description
Heerlijke, oer-Hollandse stamppot met aardappelen, snijbonen en witte bonen. Lekker Nederlands. Wij doen er dit keer verse worst, spek en bakleverworst bij. Genieten.
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
Als u niet start met bonen uit blik maar met gedroogde, wel ze dan een nacht van tevoren in ruim water.
- Kook de bonen gaar in ruim zout water (+/- 90 minuten)
- Kook de aardappelen in ruim zout water (+/- 20 minuten)
- Kook de snijbonen gaar in ruim zout water (+/- 10 minuten)
-
- Voeg alle ingrediënten samen
- Stamp alles voorzichtig door elkaar
-
Ondertussen het vlees:
Wel ondertussen de verse worst in net niet kokend water (5 minuten). Kijk voor uitleg over hoe verse worst het beste te bereiden is op deze pagina.
-
Braad de worst vervolgens om en om in boter op een middelhoog vuurtje.
-
Bak ook de speklappen uit naar eigen smaak. Sommigen houden van krokant, anderen juist weer niet. Kruid ze – als ze dat niet zijn – met de kruidenmix of met peper en zout.
-
Snij de bakleverworst in plakken van net geen centimeter en bak ze in ruim boter op matig vuur, 3-4 minuten aan beide kanten.
-
Serveertip:
Serveer met een heerlijke jus die u kunt maken door het bakvocht van de worst op te vangen. Klaar!